Mobirise

Tarieven en vergoedingenIn 2020 worden dieetkosten voor 3 uur vergoed door de basisverzekering. Het kan zijn dat je aanvullend pakket recht geeft op meer uren dieetadvies. Kijk via onderstaande link of dieetadvies ook in jouw aanvullend pakket zit.

Door de grote verschillen in de contracten van de zorgverzekeraars zijn ze niet allemaal gecontracteerd. Dit betekent dat als je verzekerd bent bij een zorgverzekeraar waar geen contract mee is afgesloten, je de kosten zelf kan declareren bij jouw zorgverzekeraar. Heb je vragen over hoeveel er voor jou vergoed wordt, neem dan contact op met je zorgverzekeraar.

Gecontracteerde zorgverzekeraars*:
. Menzis, Anderzorg, HEMA, PMA
. DSW, Stad Holland, inTwente
. VGZ, IZZ Zorgverzekeraar, IZA, UMC, Univé, ZEKUR, Bewuzt, United Consumers VGZ
. Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, De Friesland zorgverzekeraar, ZieZo, Pro Life, One Underwriting

* De kosten voor dieetadvies tellen mee voor het eigen risico. Het eigen risico in 2020 is €385,-. Kinderen tot 18 jaar hebben geen eigen risico. Neem contact op met je zorgverzekeraar voor vragen hierover.
* De rekening van het dieetadvies wordt direct naar de gecontracteerde zorgverzekeraar gestuurd, je hoeft niets zelf te declareren.
* Als je meer dieetadvies nodig hebt dan de zorgverzekeraar vergoed, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Dit wordt tijdig besproken.

Eerste consult (45 minuten, inclusief Individueel Dieetvoorschrift): €88,75

Vervolg consult (15 minuten): €17,75
Vervolg consult (30 minuten): €35,50

Laatste consult (15 minuten, inclusief eindrapportage): €35,50
Laatste consult (30 minuten, inclusief eindrapportage): €53,25

Telefonisch/email consult: €17,75

Toeslag voor huisbezoeken: €30,00

Let op, kun je een gemaakte afspraak niet nakomen? Meld dit dan minimaal 24 uur van te voren, anders worden onderstaande tarieven bij in rekening gebracht. Deze rekening kan niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekeraar.

Niet nagekomen afspraak eerste consult: €53,25
Niet nagekomen afspraak vervolg consult: €17,75


. De kosten die in rekening worden gebracht bestaan uit de tijd van het consult plus de uitwerking van het advies (Individueel Dieetvoorschrift). Zie bovenstaande tarieven.
. De uitwerking van het advies (Individueel Dieetvoorschrift) kan bestaan uit een verslag en/of een voorbeeldmenu en/of een berekening van de voeding. Dit hangt af van de situatie.